absent722
Forum Üyesi
- Takım
- HataySpor
İstanbul’daki 15 Temmuz Şehitler Köprüsü "SMA" yazılı araçla eylem nedeniyle tutuklanan ve mahkemede pişman olduğunu dile getiren Resul Can Çatı tahliye edildi.
İstanbul Beşiktaş’ta 14 Haziran 2024’de 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü üzerine "SMA" yazılı araçla trafiğe kapatan sanık Resul Can Çatı’nın yargılanmasına başlandı. İstanbul 9.Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Resul Can Çatı ve avukatı hazır bulundu. "SONUÇLARINI BİLEMEDİM" Duruşmada savunma yapan sanık Çatı, daha önce medyada SMA hastası çocukların durumunu gördüğünden dolayı bu duruma üzüldüğünü belirterek, "Bundan dolayı dikkat çekmek için böyle bir eylem gerçekleştirdim. Sonuçlarının böyle olacağını bilemedim. Son derece pişmanım. Kastım trafik güvenliğini tehlikeye sokmak değildi. Suç işleme kastıyla hareket etmiş değilim. Herhangi bir örgütle bağlantım yoktur. Daha önce bir hastanenin psikiyatri servisinde tedavi gördüm. Doktor bana düzenli kullanmam için ilaçlar verdi. Tutuklu kaldığım süre de nazara alınarak tahliyemi ve beraatımı talep ediyorum." dedi.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.