7 yıl önceki Erdoğan: ''Yardım toplamadaki kısıtlamaları kaldırıyoruz!''

SeyyaH

Süper Moderatör
Takım
Beşiktaş
Al?nt?:
7 YIL ÖNCE “YANLIşA” SON VERMİşTİ

Ortaya çıkan tablodan anladığımız; “Yeni Türkiye” devletinin yöneticileri, “Ancak biz kampanya düzenleriz ve herkes sadece bu kampanyaya destek verebilir” diyor.

Öyleyse, 7 yıl öncesine, “Açılım-saçılım” günlerine gidelim.

Tarih 30 Eylül 2013... Erdoğan merakla beklenen “Demokratikleşme Paketi”ni açıkladı. Açıklaması eşzamanlı olarak İngilizce ve Arapçaya da çevrildi.

Bir şey daha vardı. Bunun ne olduğunu ise Erdoğan'ın ağzından aktaralım. Dedi ki;

“Yardım toplamadaki kısıtlamaları kaldırıyoruz. Yardım toplama konusunda zaman zaman özgürlükler sınırlama altına alınmıştı. Kurban derisi, fitre ve zekat toplama konusunda Türk Hava Kurumu’na yetki verilmiş. Aslında anayasa ve yasalara tamamen aykırı, insan hak ve hürriyetlerine ters bir durum oluşturulmuştur. Bununla ilgili yönetmelik geçtiğimiz hafta yayınlanmıştı. şimdi yasal olarak bu yanlış uygulamaya son veriyor, ilgili kanunun 8. maddesindeki söz konusu hükmü kaldırıyoruz. Vatandaşımız bundan sonra yardımlarını hür iradesiyle, istediği yere verebilecektir.

Ben sadece Tarih 30 Eylül 2013' e döndüm... Erdoğan merakla beklenen “Demokratikleşme Paketi”ni açıkladığı Müyesser Yıldız' ın bugün yazdığı yazının sadece ''yardımlar'' konusunu açtım.

Yazarı Müyesser Yıldız' dır ve bir bölümünü alıntıladığım yazı bugün odatv.com da yayınlandı.

Kaynak:

https://odatv.com/vatandasimiz-bunda...-01042048.html

metal işleme