Çöken binada çalışan işçiler: Binanın çürük olduğunu söyledik

aDm

Moderator
Takım
KayseriSpor
Çöken binada çalışan işçiler: Binanın çürük olduğunu söyledik

Malatya’da tadilatını yaptıkları binanın çökmesi nedeniyle tutuklanan iki işçi suçlamaları reddetti. İşçiler, iş yeri sahibine binanın çürük olduğunu söylediklerini ancak 'siz devam edin' karşılığını aldıklarını öne sürdü.

JuvMRRNIH021SCrT4s1-AA.jpg

Malatya'da 2 katlı binanın çökmesiyle ilgili tutuklanan işçiler Zeki Canpolat ve Mehmet Günay'ın savcılık ifadesi ortaya çıktı.
BraTn73GFEajk0u59Rz4Gg.jpg

İşçiler, tadilatını yaptıkları tavukçu dükkanının sahibi Hikmet Doğan'a binanın çürük olduğu bilgisini verdiklerini iddia etti.
v5eTAQFjnU6PR9Fts0VzdQ.jpg

Mehmet Günay, "İş yeri sahibine 'Hikmet ağabey, bu bina çürük. Çivi dübel tutmuyor' dedik. 'Siz çalışmaya devam edin, bir şekilde tuttururum' dedi" ifadelerini kullandı.
aLx6XXXSvUilCA0qxT6pnQ.jpg

Sonrasında çalışmaya devam ettiklerini belirten Günay, "Bitirmeye yakın çökme olayı meydana geldi, ben de molozların arasında kaldım. Herhangi bir kusurum yok. Suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.
AFQgK0WAWkuNTHPxTlJVig.jpg

İşçileden Zeki Canpolat benzer şekilde işyeri sahibini suçladı. "İş yerine onarım için gittiğimde taşıyıcı duvar yıkılmıştı. Demir profille destekleniyordu" diyen Canpolat, "Bildiğim kadarıyla bu bina yığma binaydı. Benim yaptığım tadilat nedeniyle yıkılmamıştır" diyerek suçlamaları reddetti.
J_FGUmJhQUCeNjnwIMxxgw.jpg

İnönü Caddesi'ndeki 2 katlı bina, önceki gün altındaki tavukçu dükkanında yapılan tadilat sırasında çökmüştü. Şans eseri olayda can kaybı yaşanmazken 13 kişi enkaz altından yaralı kurtarılmıştı. Yaralılardan 12'si taburcu edildi, bir kişinin ise hastanedeki tedavisi devam ediyor.
qeFKNpGAtkSaUNEyAsritg.jpg

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında iş yeri sahibi Hikmet Doğan (41) ile tadilat yapan 2 kişi tutuklu bulunuyor.
uohbzvyrNEqpORBfR3rolw.jpg

ozIIgz4fVEO5FC2N6H2WIg.jpg

SJhisjZgZU-XKqK_lfv-Cg.jpg

k5OUPrCeXUS3zf4aR5jJhw.jpg

14w3zDyNMEa4pkF1RpFOtQ.jpg

zmMXZTEy_kq_Oph4bi8WDQ.jpg

lAXTULhQ70idCQfWbwBQLQ.jpg

hTe-A_Dvp02h4PHfpQ_MJA.jpg

7G5_IsOwf0SHifVHJA2PCg.jpg

WyI-7N6blUyM5-ep-sO-8g.jpg

metal işleme - Tiktok video indir - hosting