Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadına yönelik şiddet insanlık suçudur

00celil

Forum Üyesi
Takım
HataySpor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadına yönelik şiddet insanlık suçudur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kadına yönelik şiddetin insanlık suçu olduğunu söyledi. Erdoğan, "İki kız evladı babası olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kadına ve çocuğa yönelik şiddetle mücadelede en ön safta yer alacağımın bilinmesini isterim." diye konuştu.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle Beştepe'de program düzenleniyor.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir konuşma yapıyor.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"- Kadına yönelik şiddet eylemlerinde hayatlarını kaybeden bütün kardeşlerimize rahmet diliyorum. Şiddete uğramış, kadınlık onuru incinmiş tüm hanım kardeşlerime 'geçmiş olsun' diyorum. Gerek Türkiye Cumhurbaşkanı olarak, gerekse iki kız evladı babası olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kadına ve çocuğa yönelik şiddetle mücadelede en ön safta yer alacağımın bilinmesini isterim.

- Kadına yönelik şiddet insanlık suçudur, insanlığa ihanettir. Kadına el kaldıranın eli de vicdanı da kararmıştır. Hiçbir erkeğin, anne, eş, kardeş, evlat olarak hayatı paylaştığı kadınlara karşı menfi bir tutum içinde olması düşünülemez."

Yağız

Forum Üyesi
Takım
Göztepe
Haber için teşekkürlerler.

metal işleme