DernekSoft ile Dijital Dernek Yönetimi

murat1312

Forum Üyesi
Takım
Galatasaray
DernekSoft derneklerin hantal defter kayıtlarından kurtulup tüm operasyonlarını dijital ortama taşımasını sağlar. Yazılımın temel amacı, üye kayıtlarından aidat takibine kadar olan süreci hatasız ve hızlı bir şekilde yönetmektir. Web tabanlı yapısı sayesinde yönetim kurulu üyeleri, mekana bağlı kalmaksızın sisteme erişebilir ve güncel verilere ulaşabilirler.
logo.png

Kapsamlı Üye ve Aidat Takip Sistemi​

Yazılımın kalbi olan üye yönetim modülü, sadece isim-soyisim kaydetmekle kalmaz; üyelerin tüm geçmiş hareketlerini izlemenize olanak tanır.

• Detaylı Üye Kartları: Üyelerin iletişim bilgileri, kan grupları, meslekleri ve referansları gibi veriler sisteme işlenir.
  • Otomatik Aidat Tahakkuku: Üyelere belirlenen dönemlerde (aylık veya yıllık) borçlandırma otomatik olarak yansıtılır.
  • Ödeme Geçmişi: Hangi üyenin ne kadar ödeme yaptığı, geciken borçları ve tahsilat makbuzları tek ekranda görüntülenir.

Finansal Yönetim ve Kasa Modülü​

DernekSoft Dernek Yazılımı, derneğin gelir-gider dengesini korumak için gelişmiş finansal araçlar sunar. Kasa modülü sayesinde derneğin o anki nakit durumu, banka hesaplarındaki bakiyeler ve yapılan harcamalar kalem kalem raporlanabilir. Bağışlar, sponsorluk gelirleri ve etkinlik ödemeleri sisteme işlenerek resmi defterlerle uyumlu raporlar oluşturulur.

SMS ve İletişim Araçları​

Dernek yönetimi ile üyeler arasındaki bağı güçlendirmek için entegre SMS sistemi mevcuttur. Genel kurulların duyurulması, özel gün kutlamaları veya aidat borcu hatırlatmaları doğrudan sistem üzerinden toplu olarak gönderilebilir. Bu özellik, iletişimi hızlandırırken manuel mesaj gönderme yükünü ortadan kaldırır.

Karar Defteri ve Evrak Yönetimi​

Resmi süreçlerin takibi için yazılım içerisinde dijital karar defteri ve evrak kayıt modülleri yer alır. Gelen-giden evrakların numaralandırılması, taranmış hallerinin sisteme yüklenmesi ve alınan kararların arşivlenmesi sayesinde dernek arşivi tamamen dijitalleşmiş olur. Kaybolma riski olan fiziksel evrakların yerini güvenli bir dijital depo alır.

Raporlama ve Analiz​

Yönetim kurulu toplantılarında ihtiyaç duyulan tüm istatistikler yazılım tarafından saniyeler içinde üretilir. Üye artış grafikleri, tahsilat oranları ve gider dağılımı gibi veriler görselleştirilerek sunulur. Bu sayede derneğin gelecekteki projeleri için veriye dayalı stratejiler geliştirilebilir.

Kıbrıs Haber - yığıntı - verigom bilgi bankası - metal işleme - Tiktok video indir - hosting