absent722
Forum Üyesi
- Takım
- HataySpor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yükseköğrenim yurtları başvuru süreçleri için duyurular takip ediliyor. 2025 YKS üniversite sınavı ile İstanbul'da eğitim görme şansı elde eden öğrenciler İBB yurt başvurusunda bulunacak. Farklı ilçelerde bulunan kız ve erkek öğrenci yurtlarında kahvaltı ve akşam yemeği ücrete dahil oluyor. 30 yaşını doldurmamış gençlerin İBB yurt başvuruları alınabiliyor. Peki, 2025-2026 İBB yurt başvuruları ne zaman?

İBB yurtları, her eğitim yılında kız ve erkek öğrencilere ev sahipliği yapıyor. Yurt başvuruları ise yurt.ibb.istanbul ve İstanbul Senin uygulaması üzerinden alınıyor. Başvurularda bulunacak öğrencilerin İstanbul'da eğitim görüyor ve örgün eğitimde okuyor olma şartı aranıyor. Yerleştirme sonuçları ardından gençler İBB yurt başvuru ekranlarına yoğunlaşacak. İBB yurtları ne kadar?

2025-2026 yılı için İBB yurt başvuruları henüz açılmadı. Yerleştirme işlemleri ardından başvuruların başlaması bekleniyor. 2024 yılında başvurular 16-19 Ağustos tarihlerinde yurt.ibb.istanbul adresi üzerinden alınmıştı. Sonuçlar ise 28 Ağustos'ta yurt.ibb.istanbul adresinden açıklandı.

TC vatandaşı olması.Örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumunun kayıtlı olması.Öğrenim gördüğünüz yükseköğretimin İstanbul il sınırları içinde bulunur.Ailesinin (anne-baba) İstanbul ili sınırları dışında ikamet ediyor olması. (İstisnalar hariç)Taksirli suçlar hariç adli sicil/arşiv kaydının bulunmaması.Zorunlu staj hariç brüt asgari ücretin bir bölümünün bir buketin üzerinde katı olarak görülmesi bir işte çalışmaması.Kamu personeli şarj.Toplu yaşam yaşaması engel olacak, sonuçta akıl ve ruh hastalıkları gelişir ve hastalık mevcutna günlük beyanda bulunur.Yurtta kaldığı sürede otuz yaşını doldurmamış olması.

İBB yurtlarında konaklayan öğrenciler kahvaltı ve akşam yemeği dahil halihazırda 1950 TL ödeme yapıyor.
Okumaya devam et...