Kılıçdaroğlu: Kaptan olarak gemiyi limana sağlam götüreceğim

absent722

Forum Üyesi
Takım
HataySpor
Kılıçdaroğlu: Kaptan olarak gemiyi limana sağlam götüreceğim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı seçim sonuçlarına ilişkin ''Bir değişim yapacaktık, ülkemize demokrasiyi getirecektik. Beklediğimizi alamadık açıkça ifade etmek gerekirse kazanamadık.'' dedi. Kılıçdaroğlu, partisindeki değişim tartışmalarına da ''Değişimin önünü açacağım, merak etmeyin. Ülkemizi, partimizi seviyorsak bireysel beklentilerden tümüyle arınmak zorundayız. Gemiyi limana sağlam götürmek yine kaptanın görevidir. Kaptan olarak gemiyi limana sağlam götüreceğimi herkes bilsin.'' sözleriyle yanıt verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM 28. Yasama Dönemi'nin ilk CHP TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay'ın halen tutuklu olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, CHP'nin, nerede haksızlık, hukuksuzluk varsa, o haksızlığın giderilmesi için mücadele eden bir parti olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, "Kişinin bizim partiden olup olmamasının bir önemi yok. Önemli olan bu milletin iradesiyle seçilen bir milletvekilinin hala yasalara, anayasaya aykırı olarak hapishanede tutulması." diye konuştu. Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un, Atalay'ın tutuklu olması konusunda suskun davranmaması gerektiğini belirterek, Atalay'ın hapishaneden çıkıp TBMM'de yemin etmesi gerektiğini söyledi. CHP'nin, demokrasinin, insan haklarının, düşünce özgürlüğünün güvencesi olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Bizden olsun ya da olmasın, bir kişi haksızlıkla karşı karşıya kalıyorsa, ona sahip çıkmak, onun sesi soluğu olmak hepimizin ortak görevidir ve biz bunu yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz." dedi.

''YOLUMUZ DOĞRUDUR VE YÜKÜMÜZ AĞIRDIR''

Artısıyla, eksisiyle bir seçim döneminin geride kaldığını dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Elbette oturup değerlendireceğiz, elbette her değerlendirmenin kendine göre artıları da eksileri de olacaktır ve bunun üzerinde soğukkanlı, aklımızı kullanarak değerlendirme yapacağız. Güzel bir atasözümüz var; 'Yolu doğru olanın yükü ağır olur.' Yolumuz doğrudur ve yükümüz ağırdır. Bizim yükümüz sadece bize özgü bir yük de değil, 85 milyonun yükünü çeken bir partiyiz. Anayasaya, yasaya aykırı davranan bir yönetime karşı demokrasi mücadelesi veriyoruz. Biz her zaman ve her yerde haksızlığa uğrayanların yanında olduk, mazlumların yanında olduk. Düşüncesini ifade etmek isterken şiddet görenlerin yanında olduk, aklını kullananların yanında olduk. Fakirin, fukaranın, kendisini kimsesiz hissedenlerin yanında olduk."

''BEKLEDİĞİMİZİ ALAMADIK, KAZANAMADIK''

Yetimlerin hakkını koruduklarını; ahlaktan, erdemden, bilgiden, birikimden, insandan, insanlıktan yana olduklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bize oy vermeyen vatandaşın bile hakkını, hukukunu savunan bir parti geleneğini her zaman sürdürdük ve bundan sonra da sürdüreceğiz. Partili olsun olmasın, kim haksızlığa uğradıysa onların yanında olduk." ifadesini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bize oy veren 25 milyonu aşkın vatandaşımızla aynı duygularla sandığa gittik, bir değişim yapacaktık. Ülkemize demokrasiyi getirecektik ve otoriter bir yönetimi dünya siyaset tarihine armağan edeceğimiz bir başarıyla, demokratik yollarla yolcu edecektik. Beklediğimizi alamadık. Yani açıkça ifade etmek gerekirse, kazanamadık. Arkasından elbette ki eleştiriler gelecektir, bu eleştirilerin tamamını saygıyla karşılıyorum ama kalemi eline alıp ön yargıyla hareket edenlerin gazeteciliğini sorgulamak da benim görevimdir. Bize oy veren 25 milyonun hayaliyle bizim hayalimiz aynıydı, demokrasiyi getirecektik, yaşanabilir bir Türkiye'yi inşa edecektik. Kinden ve öfkeden arınmış bir siyaset anlayışını bu ülkeye getirecektik. Bize oy vermeyen vatandaşların hakkını hukukunu da savunacaktık, hiç kimseyi ötekileştirmeyecektik. Yeni bir anlayışı, yeni bir kültürü bu ülkeye getirecektik. Kimsenin inancından, yaşam tarzından, kimliğinden ötürü ötekileştirilmediği güzel bir Türkiye'yi inşa edecektik. Peki bu idealimizden vaz mı geçtik? Asla vazgeçemeyiz. Tarihimizin bize yüklediği temel bir zorunluluktur bu. Asla vazgeçmeyeceğiz, bundan sonra da vazgeçmeyeceğiz. İnançla, kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Bu ülkeye demokrasi gerçek anlamda getirinceye kadar yolumuza devam edeceğiz." Kılıçdaroğlu, 25 milyonu aşkın vatandaşın oyunu aldıklarını anımsatarak, oy veren, vermeyen bütün vatandaşlara teşekkür etti. İnsanlık tarihinin adalet, hak, zulüm ve zalime karşı mücadele tarihi olduğunu dile getiren Kılıçdaroğu, bu ülkede demokrasinin mihenk taşının da CHP olduğunu söyledi.

''GEMİYİ LİMANA SAĞLAM GÖTÜRMEK YİNE KAPTANIN GÖREVİDİR'' Kılıçdaroğlu değişeceklerini, yenileneceklerini ve güçleneceklerini belirterek şöyle devam etti: "Bu nedenle saraya seslenmek isterim. İşte siz bu iradeyi teslim alamayacaksınız. Biz değişeceğiz, yenileneceğiz, güçleneceğiz. Beraber ve birlikte olacağız, birlikte mücadele edeceğiz. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti en olmaz denilen anda küllerinden yeninden doğmuştur. Hepimiz aynı ülkenin vatandaşları, evlatlarıyız. Binbir yalanla, iftira ve montajlarla, karalamalarla aramıza nifak sokmaya çalıştılar. Devleti kuran partiyi terör örgütleriyle bir arada gösteren utanmaz sahtekarlar oldu. Korku iklimiyle bizi yıldırabileceklerini düşünenler oldu. Devleti 5’li çetelere soyduranlar, dünyalıklarını yurt dışına kaçıranlar, dokunulmazlık dosyalarıyla bizi tehdit ettiler.
Onlar unutmasın; biz Kuva-yi Milliye geleneğinden geliyoruz. Kılıçdaroğlu bu büyük mücadelenin sadece bir neferidir. Yüz yıllardır bu topraklarda verilen mücadelenin bir parçası, bir neferi olmuşsam ne mutlu bana. Ben CHP’nin bir üyesi olma ve genel başkan olma şerefini ömrüm boyunca taşıyacağım. Bu şeref benden aileme kalacak en önemli mirastır. Ben yeni üye olan kardeşimle aynı hüznü ve heyecanı yaşıyorum. Hiç kimse unutmasın; biz ceplerinde idam fermanıyla milli mücadele veren bir gelenekten geliyoruz. O yüzden dokularımız, inançlarımız çok farklıdır. Ben genel başkan olarak partimin sadece bugününü ve yakın geleceğini değil, uzun hedefli yapısını da düşünüyorum. Gemiyi limana sağlam götürmek yine kaptanın görevidir. Kaptan olarak gemiyi limana sağlam götüreceğimi herkes bilsin. Hiç kimse unutmasın; benim CHP kültüründen aldığım en büyük derslerden birisi de budur.''

''PARTİDE DEĞİŞİMİN ÖNÜNÜ AÇACAĞIM'' CHP'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün koltuğunda oturduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: "Bir an olsun namerde boyun eğmedim. Bir kere de olsa haramzadelerin sofrasına oturmadım. Sırça köşklere tamah etmedim. Yeri geldi bölücü terör örgütünün saldırısına, yeri geldi provoke edilen kitlelerin saldırısına uğradım. Sanatçıların kapılarına dayandım. Uyuşturucu baronlarıyla mücadele ettim. 5'li çetelerle mücadele ettim. Ülkeyi, 'oy olsun' diye sığınmacılara satanlarla mücadele ettim yine devam edeceğim. Hayatımı adadığım bağımsız Türkiye Cumhuriyeti uğruna mücadele azminden bir adım geri atmadım, atmayacağım. Şimdi köklü çınarın altında yeni filizler, yeni kadrolarla mücadelemize omuz veren milletimizle yürüyeceğiz. Onlarla beraber bu çınarı büyüteceğiz. Milletin ve vatandaşlarımızın kazanacağı yeni bir süreci inşa etme zamanıdır. 'Ben bu değişimin bir parçası olmak istiyorum' diyen herkese seslenmek istiyorum; ülkemizi, partimizi seviyorsak bireysel beklentilerden arınmak zorundayız. Çünkü söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Asıl hedefimiz budur. Gençlere seslenmek istiyorum; gelin CHP'nin üyesi olun, gelin köklü mücadelenin bir parçası olun, kapımız her aydınlığa açıktır. Kimse unutmasın, gerçeği her yerde anlatmakla görevliyiz. Eleştirenlere saygıya, partinin yenilenmesi ve güçlenmesine evet; bütün bunların önünü açacağım. Hiç endişe etmeyin; hiçbir zaman değişimin önünü tıkayan değil, değişimin önünü açan olacağım. Bütün bu mücadelenin sonunda mutlaka kazanacağız.''

Berat

Forum Üyesi
Takım
Fenerbahçe
Haber için teşekkürlerler.

metal işleme - Tiktok video indir - hosting