Merkez Bankası, Dijital Türk Lirası İçin İlk Somut Adımı Attı

Beterbey

Forum Üyesi
Takım
Galatasaray
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bir süredir gündemde olan dijital Türk lirası ile ilgili somut bir adım attı. ASELSAN, HAVELSAN ve TÜBİTAK-BİLGEM ile yapılan iş birlikleriyle Dijital Türk Lirası İşbirliği Platformu kuruldu. Platformun yapacağı çalışmaların sonuçları, 2022 yılında kamuoyu ile paylaşılacak. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bir süre önce dijital Türk lirası çalışmalarının başladığını duyurmuştu. Şimdi bu konuyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Tarihte ilk kez, Türk lirasının dijital versiyonu için somut bir adım atıldı. TCMB, ASELSAN, HAVELSAN ve TÜBİTAK-BİLGEM ile çeşitli iş birlikleri yaptı. Yapılan iş birlikleriyle "Dijital Türk Lirası İşbirliği Platformu" da kurulmuş oldu. Dijital Türk Lirası İşbirliği Platformu, Türk lirasının dijital versiyonuyla ilgili araştırma ve geliştirme çalışmaları yapacak. Yapılacak çalışmalara dair birinci faz sonuçları, 2022 yılında açıklanacak. Böylelikle dijital Türk lirası için önemli bir adım atılmış olacak. Sonraki süreçte ise muhtemelen vatandaşlar da dijital Türk lirası ile tanışma imkanı yakalayacaklar.

Kıbrıs Haber - yığıntı - verigom bilgi bankası - metal işleme - Tiktok video indir - hosting