Nasa Uzay Sergisi uzay meraklılarına kapılarını açtı

ForumGurusu

Forum Üyesi
Takım
HataySpor
Nasa Uzay Sergisi uzay meraklılarına kapılarını açtı

Astronotların yemek menüleri, özel tasarlanmış giysileri, ekipmanları ile uzay kapsül ve roketlerinin kopyalarının bulunduğu NASA Uzay Sergisi, İstanbul'da ziyaretçilere kapılarını açtı. Sergide ziyaretçilerin en çok ilgisini çeken eser ziyaretçilerin dokunabildikleri gerçek Ay taşı oldu.

pqgKuUWx8UGfCY5Q-SnyNA.jpg

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) 50 yılı aşkın uzay çalışmalarını ve deneyimlerini yansıttığı NASA Uzay Sergisi Ataşehir'de açıldı.
y4hi6QvUZ0ajQZDrm5DV6Q.jpg

Sergide NASA uzay görevlerinde kullanılmış gerçek boyuttaki eserlerin yanı sıra, ziyaretçilerin dokunabileceği gerçek Ay taşı, uzay roketlerinin kopyaları, tam boyutlu uzay aracı modelleri, uzaya giden astronotların giydiği kıyafetler, ekipmanlar ve Sputnik 1 uydusunun ve Uluslararası Uzay İstasyonu'nun (ISS) modelleri'nin de bulunuğu 200'ün üzerinde parça bulunuyor.
IF2qJidw0UW0JoQPnpdqJg.jpg

Serginin açılış konuşmasını serginin düzenleyicisi olan şirket yetkilisi yaptı. Şirket yetkilisi Merve Timurlenk Şengül, “Uzayın bilinmeyen yüzüne ışık tutan çalışmalar yapan Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı hepimizin bildiği adıyla NASA, bu muhteşem sergiyle bizleri uzayda heyecan dolu bir yolculuğa çıkarıyor. NASA Uzay sergisinde karşımıza çıkacak her detay, bizleri ve çocuklarımızı bu gizemli dünyanın bugüne kadar keşfedilmiş yanlarıyla tanıştıracak" dedi.
GkGOCt1kaUyoEUORgSrdJA.jpg

Sergiyi gezmeye gelen Asya Kılınç, “Alışveriş merkezine gezmek için geldim. Baktım lansman var, ben de rica ettim içeri girdim. Sonuçta NASA her zaman Türkiye'ye gelmiyor. Sergide en çok Ay taşı dikkatimi çekti. Aydan gelen bir taşa dokundum ve çok etkileyiciydi" diye konuştu.
B0Wx2EYkA0WSkwOZ89wAKg.jpg

Sergiyi çok beğendiğini belirten Kemal Polat ise “Uzaya ve NASA'ya merakım var. Yetkilimden izin alıp bu etkinliğe geldim. Sergide beni en çok ay taşları etkiledi" dedi.
HCHmbGsg0U-DGseyVTzzYA.jpg

WgdkzC35qkumtt5o8H_2GA.jpg

hEq5rCLkoE2p3dRXVXAneA.jpg

-C-k1GvLJEKHSJwWM6K8tA.jpg

c6gXcYPJpkCtM1ZaiiwY0w.jpg

AAE4_j48h02OmpRbGxxzfg.jpg

6buxE3r4hkSXm-Mr8t4a8Q.jpg

tArtLIYPLUK8wA4kThVBMQ.jpg

kNZgKRyZd0e3AI-Ane5FeA.jpg

SDynrJlqXES2PhS_ojQ4dw.jpg

47WNZTeFiEOxDQ494quO2g.jpg

H0Cqxmnw6E2FrZsnqrAcmA.jpg