Ölen bir kızın annesinin rüyası... Hayata yeniden dönüş...

SeyyaH

Süper Moderatör
Takım
Beşiktaş
Var olduğum her forumda bu hikayeyi anlatmışımdır. Burda da koydum ama bulamadığım için özet geçeceğim...

Ha bunlar müslüman falan değil... Hıristiyan masalıdır bu... Anne ve kızı bir evde yanlız yaşıyor... Annenin kocası, kızın babası çoktan ölmüş...

....

Anne ve kızın artık bir birlerinden başkası yoktur. Hayat yıllarca anne ve kızı olarak devam eder...

Ve bir gün kız ölümcül bir hastalığa yakalanır.

Anne hayatta kalır; kızı ölür.

...

Kızının ölümünden sonra annenin de artık hayata dair hiç bir isteği, özlemi kalmamıştır.

...

Anne de artık tamamen hayata küsmüş ve kederden ölmek üzeredir.

Bir gece acayip bir şey olur aylar sonra...

Her gece ''Allah'ım bu gece benim canımı al, beni kızıma kavuştur'' diye uykuya dalan anne acayip bir rüya görür...

Kızı cennete bir ağacın altında ağlamakta ama cennetteki melekler onun etrafında şarkılar söylemekte ve kızını aralarına almaya çalışmaktadır...

Ama kız hala cenette kahır içinde...

...

Anne yeniden bir rüya görür...

Rüyasında kızıyla konuşur anne...

-Kızım cennete geldin ama neden cennetten zevk alamıyorsun?

-Anne sen dünyada her gün benim yüzümden ölürken ben nasıl cennetten zevk alabilirim,,, N'olur hayatını yaşa... Hayattan zevk al, sen onu başardığın zaman ben de burda cennetin tadını çıkaracağım!

Kızının bu sözlerinden sonra anne komşularıyla, ahbaplarıyla ilişki kurmaya ve kızının öğüdü üzerine hayattan zevk almaya başlar...

Anne bir şekilde yeniden hayata tutunmuştur...

Bir gece anne uykusunda yeniden bir rüya görmeye başlar...
Bir bakar ki kızı cennette artık bir ağacın gölgesinde ağlamıyor... Öteki meleklerle uçuşuyor şarkılar söylüyor ve keyfine diyecek yok kızın...

Anne rüyasında kızına soruyor: ''N'oldu kızım artık cennette çok mutlusun; hayırdır?...''

''Annem; sen dünyada hayata yeniden başladın. Ben de sen dünyada yeniden hayata başlayınca bu cennette zevkle yaşamaya başladım!''

...

Tabi bu orjinalinin zorunlu bir kopyası...

Bire bir o hıristiyan masalında anlatıldığı gibi değil; benim aklımda kaldığı kadarıyla...

Ama hayatı o hayatta kaybettiklerinizin anıları üzerine de kuracaksınız...

Gökten bakar o...

Kıskanmaz...

O'nunla bıraktığın yerden o'nun anılarıyla bir başka sevdada buluşmak...

Nasıl bir sevinir gök yüzünde...

Çünkü sen onun yitirdiği hayatı devam ettirmekle yükümlüsün!

Evet evet...

Yükümlüsün!

metal işleme