Operasyonların "gizli kahramanı" dedektör köpekler

PatroN

Özel Üye
Forum Üyesi
Takım
HataySpor
Operasyonların

Ankara Emniyet Genel Müdürlüğünün dedektör köpekleri, narkotik, terör ve kaçakçılık suçlarıyla mücadele operasyonlarına büyük katkı sağlıyor. Suçluların yakalanması ve suç delillerinin bulunmasında aktif rol alan dedektör köpekler, uzmanlar tarafından sıkı eğitimden geçiriliyor.

urEqA1NMJk-JRRQsQyJACw.jpg

Ankara Gölbaşı'ndaki Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığına bağlı Köpek Eğitim Merkezi Şube Müdürlüğündeki dedektör köpekler, polisin düzenlediği operasyonlarda büyük rol oynuyor.
VhNqEHSejUWoDTlVYwUtAQ.jpg

Dedektör köpekler, uzmanlar tarafından sıkı bir eğitimden geçiriliyor.
3zYd0o5ICEeTXPo-6vZ7pA.jpg

Şube müdürlüğünde dedektör köpeklerine narkotik madde arama, kadavra arama, asayiş devriye, çay-tütün arama ve canlı insan arama eğitimleri veriliyor.
P2PvGtHDsUuZWm8cR-TKuA.jpg

KEM Eğitim ve Planlama Büro Amirliği Komiseri Kürşat Samet Özkan, görev köpeklerinin üretim, satın alma ve hibe yoluyla temin edildiğini anlattı.
aNlzqz6LH0GB9bd-7IzVKQ.jpg

Polis görev köpekleri için sağlıklı, arama-bulma ve oyun oynama güdüsü gelişmiş, uyumlu ve sosyal olanların tercih edildiğini belirten Özkan, köpeklerin huyunun dengeli, karakterinin sağlam olması gerektiğini belirtti.
d4kIoDNukkuCGY4UJyhBsQ.jpg

Özkan, "Merkezimizde, Belçika Malinois, Alman Çoban Köpeği, Labrador, Golden, Cocker ve Border Collie cinsi köpekler bulunmaktadır. Köpek Eğitim Merkezinde, bir köpeğin anne sütünden kesildikten sonra eğitimi başlar. 3, 6, 9 ile 12. aylarda yeterlik testine tabi tutulurlar. Testi geçen köpekler, bir sonraki aşama için amacına uygun olarak eğitilmeye devam eder" dedi.
1w5xbIAa40G-j-F1ND04dg.jpg

Uyuşturucu, patlayıcı madde ya da diğer branşlara yönelik koku tanıtımının, köpeğin avlanma ve oyun oynama içgüdüsü kullanılarak yapıldığını belirten Özkan, "Görev köpeklerimiz, operasyonların gizli kahramanı. Onlardan daha iyi sonuç veren dedektör henüz yok. Görev arkadaşlarımız emniyetimizin göz bebeği" diye konuştu.
g1bT3FV05Ea9davbZrZ_BQ.jpg

KBxmrlmKZ0y9GwR0QSMjsA.jpg

K-d3-hNX50GKJysmvV35Tg.jpg

lcMrDBXg-kW6m56ZQmP7Qw.jpg

2eomBfzfL06LP-rXZzPJew.jpg

_spuK6QHbkuWnjunqp5umg.jpg

SHf5wiKEu0Gt4GvpKHKrwg.jpg

U0WuZbwuKkKPolnzOAZMXQ.jpg

0gQ6uuPrY0GS9Fgq7f6ozA.jpg

hW4dBn1lt0mhbxrCnUVfvg.jpg

bKEqHX0INEG2sd7gx0ehww.jpg

qUnNfOjyw021dKb2Q1UR_Q.jpg