Tunca Nehri kuruyor, kum adacıkları ortaya çıktı: ''İlk defa böyle bir kuraklık görüyorum''

absent722

Forum Üyesi
Takım
HataySpor
Tunca Nehri kuruyor, kum adacıkları ortaya çıktı: ''İlk defa böyle bir kuraklık görüyorum''

Edirne'de yüksek sıcaklıklar ve yetersiz yağışların etkisiyle Tunca Nehri'nin bazı bölümleri, kuruma noktasına geldi. Nehrin kent merkezinden geçtiği kısımlarda kum adacıkları oluşurken, bırakılan çöpler gün yüzüne çıktı.

0jk5WUhXA0ewyCqurmzvOQ.jpg

Türkiye'de ayçiçeği, çeltik ve buğday üretiminin en önemli noktalarından Edirne'de, yaz ayıyla yüksek sıcaklıklar etkisini göstermeye başladı.
H4GwG_3b6k6_Jv8sEhFmdQ.jpg

Kentte mevsim yağışlarının da yetersiz olmasıyla birlikte tarım arazilerinin sulamasında kullanılan önemli su kaynaklarından Tunca Nehri, bazı bölümlerinde kuruma noktasına geldi.
diU5HsNXFE2ZkyAKmAkShA.jpg

Devlet Su İşleri'nin ölçümüne göre 5 metreküp/saniye akan nehrin kent merkezinden geçtiği kısımlarda kum adacıkları oluşurken, bırakılan çöpler de gün yüzüne çıktı.
KFDgCevCsUSqNi-FZNlRCg.jpg

Nehir kenarında 25 yıldır restoran işleten Selahattin Kaya, "Ben burada 25 yıllık bir işletmeciyim. Zaman zaman kuraklıklar oldu ama ben ilk defa böyle bir kuraklık görüyorum. Böyle bir kuraklık daha önce yaşamadık. Tabii burada yetkililerin de temizlik anlamında ilgisizliği var. Çok büyük şikayet var özellikle yabancı ve yerli turistlerden. Akşam olduğu zaman da ilaçlanmadığı için inanılmaz bir sinek ordusu oluşuyor. Umarım yetkililer seslerimizi duyar, buna bir çare bulurlar" diye konuştu.
elNgdhbYdUuFx75HSk8bPQ.jpg

Konuyla ilgili kentte katıldığı bir toplantıda konuşan AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal da iklim krizi ve kuraklığın tüm dünya gündeminde yer aldığını kaydetti.
I21oD5qgs0iwj0a1dwkEkw.jpg

Aksal, "Giderek üretim şeklimizi değiştirmemiz lazım, bütün suyumuzu iyi depolamamız lazım. Suyu da en verimli şekilde kullanmamız lazım. Biz hükümet olarak su yatırımlarını yapıyoruz ama bir yandan da üreticilerin suyu çok dikkatli kullanmaları gerekiyor. Onun için belirli alanlara ekim yapılması gerekiyor. Üreticilerimiz çok fazla çeltik ekmek istiyor, bu işi de çok iyi yapıyorlar, talep de geliyor ama bu işin hesaplamasını çok iyi yapmak gerekiyor'' diye konuştu.
8RBw2WamYk-YUc8j6_Ez9w.jpg

V2Wym3RCEEuqV6AZuQUluw.jpg

k6t5H7vi50KkpEzXNoKEIQ.jpg

Okumaya devam et...

Yağız

Forum Üyesi
Takım
Göztepe
Haber için teşekkürlerler.

metal işleme