Üç şeyi Unutma!

SeyyaH

Süper Moderatör
Takım
Beşiktaş
Dünyada veya ahirette özür dilemek zorunda kalacağın söz ve hareketten uzak durmaya çalış! [Hakim]

Söz veriyorum ki, münakaşa etmeyen, haklı olsa da, dili ile kimseyi incitmeyen, şaka ile veya yanındakileri güldürmek için, yalan söylemeyen, iyi huylu olan müslüman Cennete girecektir. [Tirmizi]

şu altı şeyi yapanın Cennete girmesine kefilim: Konuşunca doğru söyleyen, verdiği sözü yerine getiren, emanete riayet eden, namusunu koruyan, gözlerini haramdan sakınan, ellerini kötülükten çeken. [İ.Ahmed]

Allahü teâlâ buyuruyor ki: "Size gönderdiğim İslam dininden razıyım, [bu dini kabul edip, bu dinin emir ve yasaklarına riayet edenlerden razı olur, onları severim.] Bu dinin tamam olması, ancak cömertlikle ve iyi huylu olmakla olur.
Dininizin tamam olduğunu her gün, bu ikisi ile belli ediniz! [Taberani]

Sıcak su buzu erittiği gibi, iyi huylu olmak, günahları eritir, yok eder.
Sirke balı bozup yenilmez hâle soktuğu gibi, kötü huylu olmak, ibadetleri bozup yok eder. [Taberani]

Hak teâlâ yumuşak huyluya yardım eder, sert ve öfkeliye yardım etmez. [Taberani]

Yumuşak olan, kızmayan müslümanın Cehenneme girmesi haramdır.[Tirmizi]

Yavaş, yumuşak davranmak, Allahü teâlânın kuluna verdiği büyük bir ihsandır.
Aceleci olmak, şeytanın yoludur.
Allahü teâlânın sevdiği şey, yumuşak ve ağırbaşlı olmaktır. [E.Ya'la]

Kişi, yumuşaklığı, tatlı dili ile, gündüzleri oruç tutanın ve geceleri namaz kılanın derecesine kavuşur. [İ. Hibban]

Kızınca, öfkesini yenerek yumuşak davrananı Allahü teâlâ sever.[İsfehani]

Bir kimse Resulullah efendimizden nasihat istedi, (Kızma, sinirlenme) buyurdu.
Birkaç kere sordu, hepsine de (Kızma, sinirlenme buyurdu. (Buhari)

alıntı

metal işleme