Yüksekova’da yoğun tipi nedeniyle araçlar mahsur kaldı

PatroN

Özel Üye
Forum Üyesi
Takım
HataySpor
Yüksekova’da yoğun tipi nedeniyle araçlar mahsur kaldı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yoğun tipi nedeniyle araçlar yolda mahsur kaldı.

qRqo-da_iEKWjlSikeKJzg.jpg

Yüksekova ilçesinde 2 gündür üst üste yağan kar hayatı durma noktasına getirirken, kent adeta kara gömüldü. Esenyurt TOKİ evlerine çıkan yolda yoğun kar yağışı ve ani bastıran tipi nedeniyle akşam saatlerinde 20 araç mahsur kaldı.
NxFdRZJsjEKjJr7qAo_fzw.jpg

Buz tutan yolda mahsur kalan araçların yardımına Yüksekova Belediyesi ve karayolları ekipleri yetişti.
zWFADYA1DE6tHXIRNR1-Hg.jpg

Tipiye yakalandığını belirten Mahmut Turgut, "20 araç aşağıda mahsur kalmış ve çok sayıda da araç rampada mahsur kalmış. Ben de çıkmadığım için aracımı aşağıda bıraktım. Çocuklarımla beraber geldik sonra yaya. Ben de şimdi yaya olarak eve gideceğim. Ama ilk olarak rampada mahsur kalan arkadaşlara yardım edeceğim" dedi.
5VRw630_6Ue097qOVrN-Aw.jpg

Yüksekova’da taşımalı eğitime kar engeliYüksekova ilçesinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle taşımalı eğitime 1 gün ara verildi. Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, "Hakkari merkez, Yüksekova ve Şemdinli İlçelerimizde taşımalı eğitime, Çukurca İlçemiz Çığlı ve Akkaya Köylerimizde yoğun kar yağışı, buzlanma ve tipi nedeniyle 22 Aralık 2021 Çarşamba günü eğitim öğretime bir gün süre ile ara verilmiştir’’ denildi.
JRXxDLNwakWyjJWahr4t4A.jpg

Ekipler gece gündüz karla mücadele ediyorÖte yandan, Yüksekova'daki köy ve üs bölgelerinin yollarında özel idare ekipleri, merkez mahallelerinde yollarında ise belediye ekipleri gece gündüz kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor.
GAKzyC8C3UqsVqaSvCfJhA.jpg

t9vY4mo0ykWLsIPAfvkepQ.jpg

yxkngsD_V0mmKZSPEuXmtQ.jpg

O4_qnEGoH0qI3eRq24IZTw.jpg

2TM16FC2TE6YuEpJ1U4gkg.jpg

Jq-qWWMhWE-h6cY5q6oKgQ.jpg

6TKF-0pAlkKXbtBotbIYzw.jpg

ps4rYf8hhEmOmBUq_HgKfQ.jpg

3pRhHemaiUWLg4pZK_X47Q.jpg

CZ3rgEFBHkumezbAB64Miw.jpg

P0DeM7DQ20y3dvKNjiW2Ew.jpg

metal işleme - Tiktok video indir - hosting