10 bin öğretmen ataması ne zaman? MEB AGS ile 2025 öğretmen atama takvimi belli oldu

absent722

Forum Üyesi
Takım
HataySpor
10 bin öğretmen ataması ne zaman? MEB AGS ile 2025 öğretmen atama takvimi belli oldu

10 bin öğretmen atamasının yapılacağı tarih, bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ilk kez uygulanan Akademi Giriş Sınavı (AGS) sonuçları sonrasında merakla bekleniyor. 2025 yılında atanacak öğretmenlerin 25 binlik kontenjanın 15 bini sözleşmeli öğretmen ataması için, 10 bini ise Milli Eğitim Akademisi (MEB Akademi) bünyesinde istihdam edilmek üzere ayrılmıştı. 15 bin atamanın tamamlanmasıyla ise gözler AGS ile 10 bin öğretmen atamasına çevrilmişti. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamasının yapılacağı tarihi açıkladı. Peki, 10 bin öğretmen ataması ne zaman?

ScAz-lIcOUG8YJ0iO0sR1g.jpg

Milli Eğitim Bakanlığı ve ÖSYM tarafından bu yıl ilk kez uygulamaya konulan AGS sınavıyla birlikte atama bekleyen öğretmenler şans bekliyor. Bu yılın ilk ataması olan 15 bin öğretmen alımının mayıs ayında tamamlanmasıyla birlikte gözler ikinci atama olan 10 bin öğretmen alımına çevrilmişti. Bakan Tekin, 10 bin öğretmen ataması için tarihi duyurdu.
l2UrUuceskGAWDQVXLFCqw.jpg

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2025 yılı öğretmen atamalarının 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde duyurulacağını açıkladı.
ln1rwaKjnkqROtrolib8WQ.jpg

15 bin öğretmen atamasında branş dağılımı şöyleydi:Adalet 1Aile ve Tüketici Hizmetleri 1Almanca 23Arapça 51Ayakkabı ve Saraciye Teknolojisi 3Beden Eğitimi 190Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri 64Bilişim Teknolojileri 95Biyoloji 27Büro Yönetimi / Büro Yönetimi ve Yönetici AsistanlığıCoğrafya 32Çocuk Gelişimi ve Eğitimi 5Denizcilik / Gemi Makineleri 6Denizcilik / Gemi Yönetimi 8Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi 1.802El Sanatları Teknolojisi / El Sanatları 19El Sanatları Teknolojisi / Nakış 1Elektrik-Elektronik Teknolojisi / Elektrik 14Elektrik-Elektronik Teknolojisi / Elektronik 11Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri 22Farsça 1Felsefe 41Fen Bilimleri 267Fizik 61Gemi Yapımı / Yat İnşa 1Gıda Teknolojisi 5Giyim Üretim Teknolojisi / Moda Tasarım Teknolojileri 45Görsel Sanatlar 175Grafik ve Fotoğraf / Grafik 12Harita-Tapu-Kadastro / Harita Kadastro 1Hasta ve Yaşlı Hizmetleri 6Hayvan Sağlığı / Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı / Hayvan Sağlığı 8Hayvan Sağlığı / Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı / Hayvan Yetiştiriciliği 3İlköğretim Matematik 162İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri 47İngilizce 757İnşaat Teknolojisi / Yapı Dekorasyon 1İnşaat Teknolojisi / Yapı Tasarım 2Kimya / Kimya Teknolojisi 49Konaklama ve Seyahat Hizmetleri / Konaklama ve Seyahat 13Kuyumculuk Teknolojisi 13Makine Teknolojisi / Makine ve Tasarım Teknolojisi / Makine Model 1Makine Teknolojisi / Makine ve Tasarım Teknolojisi / Makine Ressamlığı 1Makine Teknolojisi / Makine ve Tasarım Teknolojisi / Makine ve Kalıp 29Matbaa / Matbaa Teknolojisi 1Matematik 117Metal Teknolojisi 20Mobilya ve İç Mekan Tasarımı 18Motorlu Araçlar Teknolojisi 51Muhasebe ve Finansman 1Müzik 180Okul Öncesi 1.321Özel Eğitim 3.087Pazarlama ve Perakende 7Plastik Teknolojisi 1Raylı Sistemler Teknolojisi / Raylı Sistemler Elektrik-Elektronik 1Rehberlik 377Rusça 9Sağlık / Sağlık Hizmetleri 58Sağlık Bilgisi 15Seramik ve Cam Teknolojisi 2Sınıf Öğretmenliği 4.378Sosyal Bilgiler 387Tarım Teknolojileri/Tarım 1Tarih 28Teknoloji ve Tasarım 41Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme 14Tiyatro 2Türk Dili ve Edebiyatı 29Türkçe 623Ulaştırma Hizmetleri / Lojistik 3Yaşayan Diller ve Lehçeler (Kürtçe / Kurmançi) 5Yaşayan Diller ve Lehçeler (Kürtçe / Zazaki) 1Yenilenebilir Enerji Teknolojileri 18Yiyecek İçecek Hizmetleri 119

Yağız

Forum Üyesi
Takım
Göztepe
Haber için teşekkürlerler.

metal işleme - Tiktok video indir - hosting