5 yaşındaki çocuğu Heimlich manevrasıyla kurtardı

absent722

Forum Üyesi
Takım
HataySpor
5 yaşındaki çocuğu Heimlich manevrasıyla kurtardı

Diyarbakır'da esnaf Yusuf Çelik, nefes borusuna şeker kaçan 5 yaşındaki çocuğu Heimlich manevrasıyla kurtardı.

PBTLJsxZpkOgEMgKWOTnIw.jpg

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesindeki Gürsel Caddesi'nde kuyumculuk yapan Yusuf Çelik, önceki gün annesiyle alışverişe çıkan ve soluk borusuna şeker kaçan 5 yaşındaki çocuğu fark etti. Annenin panikle çevredekilerden yardım istemesi üzerine Çelik, Heimlich manevrası uygulayarak çocuğun nefes borusuna kaçan şekeri çıkardı.
R4HryCcW60CQ-Fz9S4wWgQ.jpg

Yaklaşık 20 saniye süren müdahalenin sonunda Çelik’in 5 yaşındaki çocuğun kafasını okşadığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
9b6BpOH8uEyrAWHUTnWCMQ.jpg

Dükkan kapısının önünde nefessiz kalan çocuğu görüp anında Heimlich manevrası ile müdahalede bulunduğunu dile getiren Çelik, o anları, “Kapının önünde annesi ile beraber yürüyen çocuğu gördüm. Hemen dışarı çıkıp çocuğun yanına gittiğimde boğazında şeker kaldığını fark ettim. Heimlich manevrası yaparak küçük kardeşimizi kurtarmaya çalıştım. 20 saniye içerisinde müdahale ettim” sözleriyle anlattı.
R11_NlBkZkWjC6Z5Fe2T2w.jpg

Çelik, "Herkesin muhakkak Heimlich manevrasını öğrenmesi lazım" çağrısında bulundu.
vcq_Ag_ej0-hSXGfDYjFSw.jpg

Berat

Forum Üyesi
Takım
Fenerbahçe
Haber için teşekkürlerler.

metal işleme - Tiktok video indir - hosting