Hz. Yûsuf (a.s.)'un duâsı

Lima

Bayan Üye
Forum Üyesi
Ehl-i Kitâb indinde Ya'kûb (a.s.) Mısır'a vardığında 130 yaşında idi. 17 sene Mısır'da ikâmet etti. Ya'kûb (a.s.) 147 ya*şında irtihâl etti.

Yûsuf (a.s.), ehline babalarını güzel koku ile koklamalarını emretti. 40 gün kaldıktan sonra Halilürrahman'a nakl ile dedesi İbrâhîm'ül-Halîl (a.s.) türbesine defnedildi.

Yûsuf (a.s.) da, babasının irtihâlinden sonra 23 sene yaşadı ve 120 yaşında irtihâl eyledi.

İrtihâl etmeden önce şu duayı yaptı:

"Yâ Rabbi sen bana mülk ve sözlerin te'vîlinden bir ilim verdin. Ey gökleri ve yeri yaratan, dünyada da âhirette de benim yârim sensin. Benim canımı müslüman olarak al, be*ni sâlihlere kat." (Yûsuf Sûresi, Ayet: 101)

Yûsuf (a.s.) ehli, evlâdı, kardeşleri kendine îmân edenlerle beraber Mısır'dan çıktı. Cebrail (a.s.) nazil oldu. Nil nehrinden Füyum şehrine kadar açıldı. Füyum'da Nil'in iki tarafında bi*nalar yapılarak burada iki şehir oldu.

Yûsuf (a.s.) irtihâline kadar burada yaşadı. İrtihâlinde Mı*sırdılar Yûsuf (a.s.)'un Nil'in kendi tarafına defni için muhâsama ettiler. Hatta kabrin kendi taraflarında olması için savaşa bi*le karar verdiler. Sonra, bir sene bir tarafa, diğer sene öbür tara*fa defnedilmek üzere sulh oldular. Yûsuf (a.s.)'un cesedinin defnedildiği tarafta otlar çiçekler açıyor; diğer tarafta hiç ot bit*miyordu. Nihayet mermerden bir sanduka yapıp. Nil nehrinin üzerine defnettiler. Uzun yıllar böyle kaldı.

FokuS

Forum Üyesi
Takım
HataySpor
Paylaşım için teşekkürler.

FokuS

Forum Üyesi
Takım
HataySpor
Paylaşım için teşekkürler.

metal işleme