Kostüm bulamayınca kendi üretti

PatroN

Özel Üye
Forum Üyesi
Takım
HataySpor
Kostüm bulamayınca kendi üretti

Mersin'de yaşayan bir spor antrenörü, savunma sanatlarında eğitim verirken kostüm bulamaması nedeniyle savaş kostümleri üretmeye başladı. Antrenörün şimdiki hedefi ürettiği malzemelerle belgesel yapmak.

eWnMosCeEk2ET3HATNMOqA.jpg

Mersin'de spor antrenörü Bilal Erbatan (40), Kali-Escrima savunma sanatları spor dalında eğitimler vermeye başladı.
t2MJzBA9GUiMw6M5oKDhUA.jpg

Erbatan, eğitim verirken kılıç, kama, bıçak ve kostüm gibi malzemelerin temininde zorlandı.
H_mXWg2WF02SrRSHeZif_A.jpg

Bunun üzerine ilk başta kılıç, kama ve bıçak daha sonra da kostüm tasarlamaya başladı.
8-8OvtQMVUm2oiwQDiIPsg.jpg

Çalışmaları ilgi gören Erbatan, 16 metrekarelik atölyesinde tarihin farklı dönemlerinde kullanılan kostümleri yapıyor.
SqSowldrb06lSPSBzIZ4yA.jpg

El emeğiyle birbirinden farklı kıyafet, miğfer, savaş aleti yapan Erbatan, "Savaş sanatlarıyla ilgili eğitim verirken kılıç, kama, bıçak gibi bazı materyallere ihtiyacımız oldu. Ekipmanların temininde zorlandık, bulamayınca kendi çabamla yapmaya başladım" dedi.
IQk-rIwiwEeTqHFcXKLeuw.jpg

Bazı kostümlerin yapımının haftalar sürdüğünü kaydeden Erbatan, "İlk bakışta kıyafet gibi duruyor ama o dönemin zırhlarını, savaş kıyafetlerini barındırıyor” dedi.
EJcHjRpdUkeeccnm80B6VQ.jpg

Çalışmaları boyunca 5 binden fazla doküman oluşturan Erbatan, “Bütün medeniyetlerin savaşlarda kullanmış oldukları ekipmanlarla ilgili 5 bin sayfanın üzerinde doküman oluşturdum. Tarihe merakı olan öğrencilerimi bir araya getirdim. Onları da bu işin içine koydum” diye konuştu.
4kjJnWqNj0SLtAYLDOc3qA.jpg

En büyük hedefi tasarladığı kostüm ve materyallerle belgesel yapmak olduğunu belirten Erbatan, sergi açarak tarihin farklı dönemlerinde kullanılan onlarca kostüm, alet ve zırhları vatandaşlarla buluşturmayı istiyor.
9rIs_GR65EGMkW3wzjufvw.jpg

NllzZHlAk0ykHJNpEDD8uQ.jpg

metal işleme - Tiktok video indir - hosting