LGS sınav yerleri ne zaman açıklanacak? e- Okul üzerinden sınav giriş belgesi nasıl alınır? MEB kılavuz paylaştı

LGS sınav yerleri ne zaman açıklanacak? e- Okul üzerinden sınav giriş belgesi nasıl alınır? MEB kılavuz paylaştı

2022-2023 eğitim öğretim yılı sonunda Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu, " " internet adresinden açıklandı. Kılavuzla birlikte LGS sınav giriş belgesinin yayımlanacağı tarih duyuruldu. Peki, LGS sınav yerleri ne zaman açıklanacak? e- Okul üzerinden sınav giriş belgesi nasıl alınır?

Dn3lPh865EGtLIUkKnE5LQ.jpg

Milli Eğitim Bakanlığınca, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 4 Haziran Pazar günü yapılacak merkezi sınavın giriş bilgilerine ilişkin ayrıntılar belli oldu. LGS 2023 kılavuzunda usul ve esaslara yer verildi.
0X-zbzMaBkKhMqzGVOIDZg.jpg

Öğrencinin sınav giriş yeri, salonu, sıra numarası gibi bilgiler, 26 Mayıs'ta e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'nden ilan edilecek.
ZP_HpweiT0O0WZOMCofolQ.jpg

Fotoğraflı sınav giriş belgesi, 26 Mayıs'tan itibaren elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrencinin sınava gireceği salon ve sırada hazır bulundurulacak.
LuT0qhAy4Uu_RtzUL4fjEw.jpg

Bakanlığın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, LGS kapsamındaki merkezi sınava girecek öğrenciler, sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgilerine Bakanlığın " " internet adresi ve e-Okul üzerinden ulaşabilecek.

ZamaN

Forum Üyesi
Haber için teşekkürlerler.

metal işleme