ÖGG sınav sonuçları egm.gov.tr sorgulama ekranı | Özel Güvenlik Görevlisi 117. dönem sınav sonuçları açıklandı mı?

00celil

Forum Üyesi
Takım
HataySpor
[IMG alt="ÖGG sınav sonuçları egm.gov.tr sorgulama ekranı | Özel Güvenlik Görevlisi 117. dönem sınav sonuçları açıklandı mı?
"]https://images.ntv.com.tr/images/öggkapak-102805.jpg?width=930&format=webp[/IMG]
ÖGG sınav sonuçları egm.gov.tr adresinden duyurulacak. 19 Ekim’de düzenlenen sınavda elde edilen toplam puan, doğru yanlış cevap sayıları sonuç ekranında yer alacak. ÖGG sınavında adayların başarılı olabilmeleri için 60 puan şartını yakalamaları gerekiyor. Özel Güvenlik Görevlisi sınavları 100 puan üzerinden değerlendiriliyor. ÖGG sonuçları, internet üzerinden duyurulacak ve adaylara ayrıca bilgilendirme yapılmayacak. Peki ÖGG 117. dönem sınav sonuçları 2025 açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte, ÖGG sınav sonucu sorgulama ekranı

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen takvim doğrultusunda Özel Güvenlik alımları için ÖGG sınavları organize ediliyor. 117. dönem ÖGG temel eğitim sınavı Ekim ayı içerisinde tamamlandı. ÖGG sınav sonuçlarının ilan edileceği tarih belli oldu.

ÖGG sınavı 100 puan üzerinden değerlendirilecek. Silahlı güvenlik olacaklar için silah bilgisi, uygulama puanı ve yazılı sınav düzenleniyor. Silahlı eğitim almış adaylar için aritmetik puan hesaplama yöntemi kullanacak.

ÖGG SINAV SONUÇLARI TARİHİ BELLİ OLDU
EGM tarafından paylaşılan takvime göre 117. dönem Özel Güvenlik sınav sonuçları 7 Kasım cuma günü erişime açılacak. Sınav sonuçlarına göre itirazlar 10-12 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Yazılı sınav sonuçlarına itirazlar ise 13 Kasım’da duyurulacak.

Adaylar ÖGG 117. temel eğitim sınav sonuçlarnı egm.gov.tr adresinde bulunan Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı sonuç sayfasından görüntüleyebilecek. Adaylar T.C. kimlik numarası ve sınav adını yazarak sonuç sayfasına giriş yapacak.

ÖGG sınav sonuçları ekranında adayların sınavdan elde ettikleri toplam puan ve doğru yanlış cevap sayısı yer alacak.

ÖGG SINAVLARI NASIL DEĞERLENDİRİLİR?
Özel Güvenlik Görevlisi sınavları 100 puan üzerinden değerlendirilecek. Silahlı eğitim alan adaylar için silah bilgisi ve uygulama puanı ise, yazılı sınavın silah bilgisinin ölçüldüğü 25 soruluk ikinci kısmı 50 puan ve adayların atış becerilerinin ölçüldüğü uygulamalı sınav 50 puan olmak üzere toplam 100 puan üzerinden değerlendirilerek tespit edilir. Silahlı eğitim almış adayların başarı puanı bu iki puanın toplamının aritmetik ortalamasıyla bulunur. Adayların başarı puanının yeterli sayılabilmesi için, bu iki puan ortalamasının en az altmış, her iki kısım puanının ise en az elli olması şartı aranır.

SİLAHSIZ EĞİTİM ALAN ADAYLAR DİKKAT
Silahsız olarak görev yapacak olan özel güvenlik görevlileri, sadece yazılı sınavın birinci kısmındaki soruları cevaplarlar ve bu kısımdan en az altmış puan almaları halinde başarılı sayılırlar. Silah bilgisi ve atış fark dersini alan güvenlik meslek yüksekokulu mezunlarının da silah bilgisiyle ilgili yazılı ve uygulamalı sınavdan altmış puan almaları halinde başarılı sayılırlar.

Okumaya devam et...

Yağız

Forum Üyesi
Takım
Göztepe
Haber için teşekkürlerler.

metal işleme