Ressam Devrim Erbil, sanatseverlerle buluştu

00celil

Forum Üyesi
Takım
HataySpor
Devrim Erbil İzmir'de

İzmir’de Ayşe-Faruk Çelebi Eğitim ve Kültür Vakfı yararına düzenlenen “Devrim Erbil Resim Sergisi”nin ikinci gününde usta ressam Devrim Erbil sanatseverlerle bir araya geldi. Erbil, “Sanatın yeri yoktur; yeniliği ve yaratıcılığı arayan bir ruhtur” diyerek, sanatın insanın iç dünyasından doğduğunu vurguladı.

İzmir Ticaret Odası’nda 10-25 Ekim tarihleri arasında Güzin Anbar küratörlüğünde açılan sergiye yoğun ilgi gösterildi. Sergide yer alan eserlerin satış gelirleri, Ayşe-Faruk Çelebi Eğitim ve Kültür Vakfı bursiyerlerine eğitim desteği olarak aktarılacak. "SANAT YENİLİĞİN YOLUDUR" Söyleşide konuşan Erbil, sanatın durağan değil, sürekli dönüşen bir yolculuk olduğunu belirterek şunları söyledi: “Sanat her yeni gün kendisine, ülkesine karşı sorumluluğu hatırlatan bir cevap vermedir. Sanat hiçbir zaman yerinde durmaz; yenilik, yaratıcılık onun doğasında vardır. Yunus Emre’nin dediği gibi ‘öyle bir söz söyle ki melekler bile bilmesin' Sanat da böyle olmalı; bilinenin tekrarı değil, yeni bir söylem olmalı.” Erbil, Türkiye’de sanat eğitiminin erken yaşta başlaması gerektiğini vurgulayarak güzel sanatlar ilkokulları kurulması çağrısı yaptı

Okumaya devam et...

Yağız

Forum Üyesi
Takım
Göztepe
Haber için teşekkürlerler.

metal işleme