BiSekiNe
Forum Üyesi
TBMM Başkanı Binali Yıldırım Kasımpaşa maçını izledi
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım Galatasaray-Kasımpaşa mücadelesini Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu’nda Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz ile birlikte izledi.
Başkanımız Mustafa Cengiz Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım’a devre arası Galatasaray forması hediye etti.
Karşılaşma sonrası Galatasaray Televizyonu’ndan Merve Ergü’nün sorularını cevaplandıran Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım, “Güzel bir maç oldu. Centilmence, kaliteli ve güzel bir futbol oynandı. Galatasaray farklı bir galibiyet aldı. Bu lig maçı. Bu maçın rövanşı da var, oynanacak. İnşallah ülkemiz için, takımımız için en iyisi ne ise o olur. Türkiye adına şampiyonlar Ligi’ne en fazla katılan takımımız. 15. kez katılıyor. 1993 yılından beri çeyrek finale yükseldiği dönemler oldu. Dolayısıyla bugünkü maçın moraliyle karşılaşmada ülkemizin adına bizi sevindireceğine inanıyoruz. Galatasaray’a başarılar diliyoruz.” şeklinde konuştu.
Başkanımız Mustafa Cengiz ise “Sayın Meclis Başkanımız stadımıza gelerek bizleri onurlandırdı. Öncelikle kendisine çok teşekkür ediyoruz. Kendisi futbolu seven, sporu seven bir insan. Sadece Galatasaray’ın değil, Türk sporunun ve Türk futbolunun en büyük destekçilerinden birisi. Ben bunun yakın şahitlerinden biriyim. Kendisine, Türk sporuna, Türk futboluna ve Galatasaray’ımıza desteklerinin her zaman sürmesini diliyorum. Kendisine teşekkür ederim, ayağı da uğurlu geldi.” ifadelerini kullandı.
Maçtan sonra basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım’ın açıklamaları şu şekilde:
“Coşkulu taraftar da oyuncular da maçın hakkını verdiler. Doğrusu benim için biraz farklı bir durum. Kasımpaşalı birisiyim. Galatasaray taraftarıyım. İki arada bir derede kaldım. Bu bir maç hayatın sonu değil. Birisi mutlaka kazanacak. Daha sonra kaybeden iyi kazanır. Önemli olan maçın kaliteli, centilmence, coşku içerisinde, bir oyunun özelliklerine uygun olarak tamamlanması. Buraya insanlar streslerini atmak için geliyorlar, biraz olsun sorunlarını unutmak için geliyorlar. O anlamda çok keyifli bir maç oldu. Galatasaray’ı tebrik ediyorum, Kasımpaşa takımını da güzel centilmence oyunlarından dolayı tebrik ediyorum. Galatasaray Salı günü şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek. Bu maç onlar için güzel bir başlangıç ve moral oldu. İnşallah şampiyonlar Ligi’nde çok iyi sonuçlar alacak. Buna inanıyoruz. Ülkemiz adına gururumuz olacaklar. Gollü maç seyircinin beklentisini karşılamak anlamına geliyor. Kaliteli oyun oynadılar bu akşam. Başkan bana hangi oyuncular gelecek vadediyor hepsini anlattı.”