Üniversiteler ne zaman açılacak? Hangi illerde üniversiteler tatil edildi? YÖK'ten ta

fatihmahlioglu

Forum Üyesi
Takım
Beşiktaş
Mne3UN9dYUypQtGAb3hyHg.jpg
Üniversitelerin ne zaman açılacağı, YÖK'ten yapılan yeni açıklama sonrasında gündeme geldi. Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde yaşanan deprem felaketinin ardından, Türkiye'de eğitim ve öğretime ara verildi. YÖK'ün açıklamasıyla birlikte, üniversitelerinde bir süre daha eğitim veremeyeceği açıklandı. Peki, üniversiteler ne zaman açılacak? Hangi üniversiteler tatil edildi?

D67sZCs-qkSdh0wqxIvnsw.jpg
Binlerce üniversite öğrencisi, üniversitelerin açılış tarihi internet üzerinden sorgulamaya başladı. Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketinin ardından üniversitelerle ilgili YÖK'ten açıklama geldi. Peki, üniversiteler ne zaman açılacak? Hangi üniversiteler tatil edildi?
hPQrVjVQqEqiDaiy42RqJQ.jpg
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 günü meydana gelen ve 10 ilimizi doğrudan etkileyen deprem nedeniyle;Bu bölgeden olup diğer illerdeki yükseköğretim kurumlarımızda öğrenim gören öğrencilerimizin eğitim ve öğretime katılamayacak olmaları,Bu öğrencilerimizden bir kısmının yakınlarının afetten doğrudan etkilenmiş olmaları,Yükseköğretim kurumlarımızdaki başta öğrencilerimiz olmak üzere akademik ve idari personelimizin arama, kurtarma ve yardım faaliyetlerine katılmaları,dikkate alınarak tüm yükseköğretim kurumlarımızda bahar eğitim ve öğretim döneminin açılışı ikinci bir duyuruya kadar geçici olarak ertelenmiştir.
dt1WgIzbnUyn4ShZdPzn5g.jpg
YÖK'ten yapılan açıklamayla birlikte üniversitelerde eğitim ve öğretim tarihiyle ilgili bilgi verildi.Buna göre; Tüm üniversitelerde bahar eğitim ve öğretim döneminin açılışı ikinci bir duyuruya kadar geçici olarak ertelendi.

ZamaN

Forum Üyesi
Haber için teşekkürlerler.

Kıbrıs Haber - yığıntı - verigom bilgi bankası - metal işleme - Tiktok video indir - Backlink