Öncelikle içeriğiniz bir genel blogdan daha farklı olduğu için şanslısınız.
Belli bir hedef kitleniz var ve hedef kitleye ulaşmanız gerekiyor.
Yapacaklarınız için size önereceğim bazı şeyler.
- Sitenizi sürekli güncel tutmalısınız.
- Sitenizde yazdığınız makalelerin özgün olmasına dikkat etmelisiniz.
- Bir konu açarken kesinlikle Google`dan faydalanmanız gerekiyor.
Örneğin bir konu açarken ; Açacağınız konu "Akord nasıl yapılır" ise
Google`a girerek "Akord nasıl" yazarak devamında gelen kelimeleri de açacağınız konu içerisine yerleştirerek keyword kelimelerinden ve cümlelerinden yararlanabilirsiniz. Bunlara ek olarak da, etiketler için de bu keywordlerden faylanabilirsiniz.
- Sitenizde açtığınız konuları muhakkak sosyal medyalarda paylaşmalısınız.
Örn : ( pinterest, twitter, reddit, tumblr, facebook, linkedin vs. vs. )
- Siteniz biraz konu bakımından iyi duruma geldiğinde belirli kelimelerde google adwords reklam vererek kitlenizi foruma kazandırabilir ve onları orada tutmak için uğraş verebilirsiniz.
- Bu yapacaklarınız ile birlikte instagram ve tiktok üzerinden kategoriniz ile ilgili bilgilendirici ve ilgi çekici paylaşımlar yaparak da yine kitlenizi çekmeyi başarabilirsiniz.
- Sitenizi kaliteli dizinlere ekleyerek backlink kazanabilir ve bununla birlikte google da ön sıralara gelmeyi hedefleyebilirsiniz
Dikkat edeceğiniz şu olmalı ; Sitenizi yalnızca bir kelimede yükseltmek değil, çeşitli kelimelerde ön plana getirmek için uğraş vermelisiniz.
- Sonrasında 5 / 10 adet sitenizi tanıtan makaleler yazdırarak forum tanıtım hizmeti alabilirsiniz. Hem tanıtım yaptığınız forumlardan kitle kazanabilir hem de backlink olarak geri dönüş alabilirsiniz.
- Özellikle yapmanız gereken bir şey daha var. Sitenizde farklı bir kaç üyelik ile insanlar google da ne arar diye düşünerek farklı farklı sorular sorup, daha sonrasında bunları cevaplandırarak yine Google`dan kitlenizin trafiğini kazanabilirsiniz. Böylelikle yeni üyelere de yelken açmış olursunuz.
Söyleyeceğim ve önereceğim başlıca şeyler bunlar.
Doğal trafikler bir siteye her zaman sağlam adımlarla iyi yükselişler kazandırır.
Başarılar diliyorum.