YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM 2023 YKS sonuç tarihini duyurdu

absent722

Forum Üyesi
Takım
HataySpor
YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM 2023 YKS sonuç tarihini duyurdu

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 17 ve 18 Haziran'da yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) sonuçları için geri sayım başladı. YKS sonuçlarının açıklanması ardından tercih maratonu başlayacak ve belirlenen kontenjan sayısına göre yerleştirmeler yapılacak. ÖSYM, YKS sonuçlarının açıklanacağı tarihi duyurular ekranından paylaştı. Peki, takvime göre YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?

MkMwyGMdg0Ka00we9t4QbA.jpg

3 milyondan fazla üniversiteli adayının katılım sağladığı, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) sonuçları için nefesler tutuldu. Sınav, 17-18 Haziran tarihleri arasında Türkiye'deki tüm illerle birlikte KKTC'de gerçekleştirilmişti.
y-m7INoZaEKgQNsSC6Na_Q.jpg

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuç tarihi 2023 ÖSYM takvimiyle baylaşıldı. Takvime göre, YKS sonuçları 20 Temmuz 2023 tarihinde ilan edilecek.
Q2wGLZW-2Ua62kDziY3ofA.jpg

Üniversite adayları, 2023 YKS sonuçlarını TC. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin internet adresinden öğrenebilecek.
rUy7QYQ9j0qQ3HTtO7JHMw.jpg

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının, "sonuc.osym.gov.tr" adresinden ilan edilmesinin ardından tercih sürecinin başlaması bekleniyor.

Berat

Forum Üyesi
Takım
Fenerbahçe
Haber için teşekkürlerler.

metal işleme - Tiktok video indir - hosting